EO-KARSINTAKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 2019

EO-joukkueen karsintaosakilpailuun osallistuvan ohjaajan on oltava Suomen kansalainen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva SAGIn kilpailulisenssi. EO-joukkueen karsintaosakilpailussa osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton koirarekisteriin vähintään 12 kuukautta ennen EO-kilpailua.

EO-joukkueen karsintaosakilpailuun saavat osallistua koirakot, jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä

 • edellisen vuoden EO-joukkueessa kilpailleet koirakot
 • ranking-sijoituksen mukaan kolmosluokassa kilpailevia koirakoita siten, että kuhunkin säkäluokkaan otetaan enintään 120 koirakkoa/säkäluokka.

Kaikkien osakilpailujen startit ovat virallisia kilpailuja, joissa on voimassa viralliset agilitysäännöt. Mahdolliset poikkeukset virallisiin sääntöihin on kirjattu näihin kilpailusääntöihin. Kaikki nollatulokset merkitään kilpailukirjaan ja nollista saadaan rankingpisteitä aivan normaalisti. Kilpailuista voi saada myös tuplanollan.

 

 1. Ilmoittautuminen osakilpailuihin

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittautuminen päättyy viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Sillä hetkellä rankingin sijoilla 1-140 olevat maksavat osallistumismaksun ilmoittautumisen yhteydessä. Rankingin sijoilla 141- jne. olevat maksavat ilmoittautumisen, kun heidän osallistumisoikeutensa on vahvistunut.

Ilmoittautumisen aikataulut:

EO1 Rovaniemen osakilpailu 10.-11.11.2018

 • Ranking katkeaa 30.9.2018
 • Ranking lukittuu ja ilmoittautuminen päättyy 15.10.2018

EO2 Liedon osakilpailu 23.-24.2.2019

 • Ranking katkeaa 13.1.2019
 • Ranking lukittuu ja ilmoittautuminen päättyy 28.1.2019

EO3 Vantaan osakilpailu, Halli-SM 23.-24.3.2019

 • Ranking katkeaa 10.2.2019
 • Ranking lukittuu ja ilmoittautuminen päättyy 25.2.2019
 • (Joukkue-SM ilmoittautuminen päättyy 5.3.2019)

 

 1. Rankingin katkeaminen ja siihen hyväksyttävät tulokset

Ranking katkeaa noin 4-8 viikkoa ennen kutakin karsintaviikonloppua. Katkeaminen tarkoittaa rankingpisteiden keräämisajan loppumista. Katkeamisen jälkeen keräilyjaksolle otetaan mukaan vielä rankingin lukittumiseen asti toimitetut tulokset rankingin keräilyjaksolta.

Rankingiin hyväksytään kaikki virallisten kilpailujen tulokset, jotka on toimitettu ja vahvistettu rankingin lukkiutumiseen mennessä. Rankingin lukittumisen jälkeen tuloksia ei enää lisätä rankingiin, vaikka kilpailu on järjestetty ennen rankingin katkeamista.

 SAGI ei ole vastuussa sellaisista tuloksista, joita seurat eivät ole toimittaneet ja vahvistaneet järjestelmään määräaikaan mennessä. Rankingin katkeamista ennen olevien kilpailuiden tuloksien toimittaminen on erittäin tärkeää. SAGI toivoo kaikilta kilpailun järjestäjiltä erityistä huolellisuutta tulosten toimittamisessa ja vahvistamisessa järjestelmään.

 

 1. Lähtöryhmät ja -järjestys

Kilpailu etenee tasaisissa ryhmissä. Kukin ryhmä starttaa ranking-sijoituksen mukaisessa käänteisessä lähtöjärjestyksessä. Viikonlopun viimeisessä startissa voidaan käyttää pisteiden perusteella käännettyä lähtöjärjestystä. Saman ohjaajan kaikki koirat ovat samassa lähtöryhmässä niin, että ohjaajalla on vähintään 10 koirakkoa omien suoritustensa välissä.  

Juoksunartut starttaavat omalla lähtövuorollaan.

 

 1. Ihanneaika

Ihanneaika on on kolmen nopeimman tuloksellisen suoritusajan keskiarvo + 5,0 sekuntia pyöristettynä seuraavaan täyteen sekuntiin.

 

 1. Pisteet

Pisteitä saa vain nollatuloksella. Osakilpailun pisteiksi koirakolle lasketaan yhteispisteet kahdelta eniten pisteitä tuovalta radalta. Koirakon pisteet lasketaan vertaamalla koirakon aikaa vertailuaikaan, joka on kolmen nopeimman tuloksellisen suoritusajan keskiarvo. Koirakon pisteet lasketaan vähentämällä ihanneajasta koirakon aika ja kertomalla saatu tulos kymmenellä.

[ pisteet = (IA-SA) x 10 ]

Aika mitataan 1/100 sekunnin tarkkuudella, jolloin pisteet lasketaan 1/10 pisteen tarkkuudella. Riippumatta ihanneajasta kilpailija ei voi saada yli 60 pistettä yhdestä startista. Mikäli voittaja saisi yli 60 pistettä, niin kaikilta pisteiden saajilta vähennetään yhtä paljon pisteitä kuin voittajalta.

 

 1. Joukkueeseen pääsy

Jokaisen osakilpailun eniten pisteitä kerännyt koirakko jokaisessa säkäluokassa saa suoran EO-joukkuepaikan. Mikäli sama koirakko pääsee joukkueeseen useammasta osakilpailusta tai joku joukkuepaikkaan oikeutettu koirakko ei ota joukkuepaikkaa vastaan, ei joukkuepaikka siirry sen osakilpailun seuraavalle. Jos koirakko saavuttaa pisteitä useassa osakilpailussa, suurin pistemäärä on merkitsevä. Loput EO-joukkuepaikat jaetaan osakilpailupisteiden mukaan eniten pisteitä saaneille.

Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan:

 1. Toiseksi korkeimman osakilpailun pistemäärä
 2. Paras osakilpailu, jossa lasketaan kaikkien kolmen radan yhteenlaskettu kokonaispistemäärä (voi olla eri kuin paras osakilpailu pistemäärä)
 3. Koko kilpailusarjan pistemäärä (kaikki osakilpailut ja kaikki radat)
 4. Arpa

Vuonna 2019 joukkueeseen valitaan sekä maksi- että medikoirakoita 12 ja minikoirakoita 8. Joukkueet koostuvat neljästä koirakosta, minkä vuoksi halutaan lähettää kokonaisia Suomi-joukkueita. Koirakoiden määrä päätetään säkäluokkien potentiaalin mukaan. Viime vuosina medi- ja maksiluokassa on ollut minejä enemmän osallistujia karsinnoissa. Myös medeissä ja makseissa kansallinen kärki on lähempänä kansainvälistä kärkeä.

Koirakon paikka joukkueessa määräytyy osakilpailussa saadun pistemäärään mukaan siten, että neljä eniten pisteitä saanutta muodostavat 1. joukkueen, neljä seuraavaksi eniten pisteitä saanutta 2. joukkueen jne.

Kaikissa osakilpailussa mitataan 10 parasta koiraa joka säkäluokasta, jos heillä ei ole ennestään vahvistettua mittaustodistusta tai ei ole aiemmin mitattu kansainvälisissä arvokilpailuissa (MM-, EO, JEO).

 

 1. Varakoirakot

Koirakot, jotka eivät ole saavuttaneet EO-joukkuepaikkaa muodostavat varakoirakkolistan. Koirakot laitetaan paremmuusjärjestykseen osakilpailuista saadun pistemäärän mukaan. Jos koirakko saavuttaa pisteitä useassa osakilpailussa, suurin pistemäärä on merkitsevä.