18.-20.6.2021 JSP-SM Kuopio
arvosteleva tuomarit: Mika Kangas, Janne Karstunen (para, JR)
ylituomari: Jessi Landen

.Lasten, junioreiden ja senioreiden SM-säännöt

Agilityn lasten, junioreiden ja senioreiden SM-kilpailu järjestetään vuosittain pikkumini-, mini-, medi-, pikkumaksi- ja maksiluokissa. SM-kilpailun osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu tiettyyn tasoluokkaan. SM-kilpailu koostuu kahdesta 2-luokan tasoisesta radasta, joiden yhteistulos ratkaisee sijoitukset. Ensimmäinen radoista on hyppyrata ja toinen agilityrata.

Lasten, junioreiden ja senioreiden kilpailussa noudatetaan kaikilta osin agilitysäännöstöä, ottaen huomioon kuitenkin, että lasten kilpailuluokassa koirakkoa ei hylätä, vaan hylkäykseen johtavasta virheestä koirakko saa 250 virhepistettä.

Mikäli useampi koirakko päätyy yhteistuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, suomenmestaruus selvitetään uusintaradalla. Muiden sijoitusten ollessa kyseessä agilitytuomarin päätöksellä voidaan suorittaa uusinta tai sijoitus jaetaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta koirakon saavuttamaan tulokseen, uusintasuorituksella ratkaistaan vain sijoitukset. Kaikkien junioreiden ja senioreiden SM-kilpailuun osallistuneiden kilpailukirjaan merkitään suomenmestaruusratojen yhteistulos ja sijoitus.

Suomenmestaruusratojen yhteistulosta ei lasketa SM-kilpailun valintakriteereihin, eikä sen perusteella jaeta sertifikaattia.

Para-Agility SM-säännöt

Para-agilityn SM-kilpailu järjestetään para-luokkien mukaan. Kaikki säkäluokat kilpailevat samassa para-luokassa. Yli 7-vuotiaat koirat saavat suorittaa matalampia esteitä. Tarvittaessa para-agilityn SM-kilpailu voidaan käydä erillisellä radalla junioreiden ja senioreiden radasta. SM-kilpailun osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu tiettyyn tasoluokkaan. SM-kilpailu koostuu kahdesta 2-luokan tasoisesta radasta, joiden yhteistulos ratkaisee sijoitukset. Ensimmäinen radoista on hyppyrata ja toinen agilityrata.

Para-agilityn kilpailussa noudatetaan kaikilta osin agilitysäännöstöä, ottaen huomioon kuitenkin, että para-agilityn kilpailuluokassa koirakkoa ei hylätä, vaan hylkäykseen johtavasta virheestä koirakko saa 250 virhepistettä.

Mikäli useampi koirakko päätyy yhteistuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, suomenmestaruus selvitetään uusintaradalla. Muiden sijoitusten ollessa kyseessä agilitytuomarin päätöksellä voidaan suorittaa uusinta tai sijoitus jaetaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta koirakon saavuttamaan tulokseen, uusintasuorituksella ratkaistaan vain sijoitukset. Kaikkien para-agilityn SM-kilpailuun osallistuneiden kilpailukirjaan merkitään suomenmestaruusratojen yhteistulos ja sijoitus.

Suomenmestaruusratojen yhteistulosta ei lasketa SM-kilpailun valintakriteereihin, eikä sen perusteella jaeta sertifikaattia.

Osallistumisoikeus

Suomenmestaruuskilpailuihin osallistuvan ohjaajan on oltava Suomen kansalainen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. JSP SM-kilpailuissa osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai tunnistusmerkintärekisteriin (FIX). Eri tasoluokissa kilpailevilla koirakoilla on JSP SM-kilpailuihin yhtäläinen osallistumisoikeus.

JSP SM-kilpailuun saavat osallistua ohjaajat, jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä:

Suomenmestaruuskilpailuihin osallistuvan ohjaajan on oltava Suomen kansalainen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. JSP SM-kilpailuissa osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton koirarekisteriin. Eri tasoluokissa kilpailevilla koirakoilla on JSP SM-kilpailuihin yhtäläinen osallistumisoikeus.

Yksi ohjaaja voi saman koiran kanssa osallistua vain joko juniori-, seniori- tai para-agility SM-kilpailuun, mikäli ne järjestetään saman päivän aikana. Eri koiran kanssa ohjaaja voi osallistua toiseen kilpailukokonaisuuteen.

Yksi koira voi osallistua vain yhteen kilpailuluokkaan saman päivän aikana.

JSP SM-kilpailuun saavat osallistua ikänsä mukaiseen luokkaan ohjaajat, jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä:

• ohjaaja täyttää kalenterivuonna 8–11 vuotta (L)

• ohjaaja täyttää kalenterivuonna 12–14 vuotta (L)

• ohjaaja täyttää kalenterivuonna 15–18 vuotta (J)

• ohjaaja täyttää kalenterivuonna 50-59 (S)

• ohjaaja täyttää kalenterivuonna 60 tai enemmän (S)

• ohjaaja täyttää jonkin PAWC:n liitteessä 1 luokitelluista kategorioista (7 luokkaa, liite 1) (P). Mikäli kilpailijalla on voimassaoleva SAGIn myöntämä erityislupa voi kilpailija ilmoittautua erityisluvan osoittamaan kategoriaan. Mikäli tiettyyn kategoriaan kuuluminen on epäselvää, tulee kilpailijan toimittaa lääkärinlausunto tilastaan koskien tiettyyn kategoriaan kuulumista SAGIn antamien ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa SAGI voi pyytää lääkäriasiantuntijalta arvion koskien kilpailijan kategoriaa.

JSP SM-kilpailuun saavat osallistua koirakot , jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä:

• hallitseva JSP SM-kilpailujen suomenmestari omassa luokassaan,

• hallitseva JS- kilpailujen piirinmestari nollatuloksella (0,00) tai

• koirakko täyttää kyseiselle kilpailulle asetetut valintakriteerit. SAGI vahvistaa JSP SM-kilpailun valintakriteerit aina vuodeksi kerrallaan.

SM-kisojen osallistumiseen oikeuttavaksi tulokseksi käy mikä tahansa muu paitsi HYL-tulos. Para-SM-kisaan myös HYL-tulos on osallistumiseen oikeuttava tulos. Tulos ei ole sidottu tiettyyn tasoluokkaan.

Osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkitty ja rekisteröity Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai tunnistusmerkintärekisteriin (FIX).

Huomioikaa että osallistumiseen oikeuttava tulos on koirakkokohtainen eli kisoihin osallistuvan ohjaajan ja koiran yhteinen tulos. Koiran tai ohjaajan vaihtaminen ei ole sallittu mikäli ei ole yhteistä tulosta kisoihin oikeuttavalla ajalla.

SM-kisoihin oikeuttava koirakkokohtainen tulos on oltava 23.4.2019–20.4.2020 välillä.

Sama koira voi saman päivän aikana osallistua vain yhteen kilpailuluokkaan yhden ohjaajan ohjaamana.