Tervetuloa agilityn SM 2022 sivustolle!

Agilityn suomenmestaruuskilpailut ovat kauden päätapahtuma agilitykilpailuihin liittyen Suomessa. Suomenmestaruus ratkaistaan sekä yksilö- että joukkuekilpailussa kahden radan yhteistuloksen perusteella. SM-kilpailujen yksilö- ja joukkuekilpailu käydään kaikissa kansallisissa kokoluokissa.

SM-kilpailut käydään agilityn ylimmässä luokassa, kilpailu on virallinen ja siinä noudatetaan muilta osin agilitysäännöstöä.

Kilpailut järjestetään Rovaniemellä 26.-28.8.2022.

Logon taustatarina:

Agilityn SM 2022 logo sai alkunsa jo vuonna 2019, aikaan, jolloin kaikki ajattelimme vielä arvokisojen pyörivän normaalisti myös vuonna 2020. Alkuperäisessä logossa vuosiluku olikin kauniin pyöreä 2020.

Kilpailujen logossa halusin säilyttää edellisistä SM-kisoista tutun sinisen värimaailman ja liittää yhteen järjestävän seuran Rovaniemen Käyttökoirat, agilityn harrastajien syvän rakkauden tähän lajiin, sekä lisätä mukaan myös jotain hyvin pohjoiseen liittyvää. Niinpä sinisävyisessä logossa yhdistyvät Rovaniemen Käyttökoirien logon iloinen koirahahmo, sekä poronsarvet, joiden läpi koira hyppää. Poronsarvet mukailevat agilityn rengasesteen muotoa, mutta niissä voi nähdä myös sydämen, eli rakkauden lajiin.  

-Laura Hanni 

Yhteystiedot

Kilpailutapahtuman toteuttaa: Rovaniemen Käyttökoirat (RKK) ry.

Tapahtuman projektipäällikkö: Kimmo Suopajärvi kimmo.suopajarvi (at) gmail.com 044 240 9477

Tapahtuman markkinointi ja viestintä: markkinointi.agilitysm2022 (at) gmail.com


Tuomarit

Petr Pupik, Jessi Landen, Esa Muotka, Anders Virtanen. Tuomareiden esittelyt kerätään erilliseen artikkeliin.


Usein kysytyt kysymykset

Tuleeko alueelle häkki-/teltta-alue, jossa pitää koiria? Alueelle tulee niin sanottu päiväteltta-alue, jossa koiria voi pitää. Kilpailukentän välittömään läheisyyteen tulee myös maksullinen parkkipaikka, joten halutessaan koiraa voi pitää myös autossa.

Miten auton saa pysäköityä? Kisakentän välittömään läheisyyteen tulee noin 200-paikkainen maksullinen pysäköintialue. Tämän alueen varaukset avataan 1.6. klo 12 (linkki julkaistaan kisojen Facebook-tapahtumassa ”Agilityn SM-kilpailut 2022”). Lisäksi maksuttomia paikkoja on runsaasti läheisten oppilaitosten piha-alueilla, joista matkaa kisa-alueelle tulee noin 300m.

Onko maksullinen pysäköintialue vartioitu? Ei, mutta alue sijaitsee aidatun alueen sisäpuolella ja niin lähellä suorituspaikkaa ja katsomoa, että esimerkiksi katsomosta on suora näköyhteys pysäköintipaikalle.

Onko kisapaikalla leirintämahdollisuutta? Kisapaikan läheisyyteen toteutetaan tilapäinen noin 60-paikkainen karavaanarialue. Paikkojen varaaminen alkaa 1.6. klo 12 (linkki Facebook-tapahtumaan tällöin).

Aidataanko kisakentät? Aidataan samanlaisilla aidoilla kuin Turussa vuoden 2021 SM-kisoissa (katso kuvia täältä: https://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/agility-sm-2021/ ).

Millainen on kilpailukentän pohja? Tekonurmi.

Voiko perjantain etkoilta vielä lunastaa paikan SM-yksilökilpailuun? Voi, tuplanollalla.


Talkoilijaksi?

Haluaisitko olla yksi heistä, jotka osallistuvat kisojen onnistuneen läpiviennin toteuttamiseen? Jos olet kiinnostunut auttamaan kisapäivien läpiviennissä, voit ilmoittaa käytettävyytesi tällä lomakkeella. Lomakkeella lukee myös tarkemmin talkoilijoille tarjottavat edut. Olet erittäin tervetullut osallistumaan tapahtumaan aitiopaikalle! 🙂


Viimeisimmät päivitykset

25.8. Uusittu versio joukkueiden lähtölistoista linkitetty kilpailijoille-sivulle. Lisätty linkki Ylen lehtijuttuun ja haastatteluun katsojille ja myyjille -sivulle.

24.8. Lisätty otteita kisakirjeestä kilpailijoille-sivulle. Täydennetty tietoja ruokailumahdollisuuksista katsojille ja myyjille -sivulle.

23.8. Lisätty aikataulut sekä tietoja ”piskiparkista” kilpailijoille-sivulle. Lisätty linkki Meet & Greet -tapahtuman ilmoittautumislomakkeelle katsojille ja myyjille -sivulle.

22.8. Lisätty katsojille ja myyjille -sivulle tapahtumassa mukana olevat myyjät. Lisätty linkki kisakirjeeseen ja aikatauluihin kilpailijoille-sivulle.

14.8. Lisätty ohjeistusta pysäköinnistä kilpailijoille-sivulle.

6.8. Lisätty ohjeet SM joukkuekilpailun edustusoikeuden siirtoon osallistumiskriteerit ja säännöt -sivulle.

27.6. Lisätty linkki talkoilijaksi-ilmoittautumislomakkeeseen etusivulle. Lisätty tietoa valokuvaamisesta Katsojille ja myyjille -sivulle.

25.6. Lisätty tietoa majoitustarjouksista. Lisätty tietoa muista aktiviteeteista Rovaniemellä. Lisätty linkit karavaanariparkin ja kisa-alueen lähiparkkipaikan varauslomakkeisiin.

27.5. Lisätty markkinoinnin ja viestinnän sähköpostiosoite etusivulle. Lisätty periaatekuva alueen järjestelyistä kilpailijoille-sivulle. Lisätty linkki tuomariesittelyt-artikkeliin. Lisätty kisojen logo ja sen syntytarina etusivulle.

23.5. Usein kysyttyjä kysymyksiä lisätty vastauksineen.

18.5. Ennakkotietoa: kilpailualueen vieressä olevat parkkipaikat sekä erilliset karavaanaripaikat jaetaan varausjärjestyksessä 1.6. klo 12:00 alkaen. Varauslinkit julkaistaan fb-tapahtumassa.

Instan stooreissa on paikka kysymyksille. Mikä kisoihin liittyvä kysymys kaipaa mielestäsi vastausta?

11.3. Somekanavat on aukaistu. Ota seurantaan 🙂

FB-sivu: Agilityn SM-kilpailut
FB-tapahtuma: Agilityn SM-kilpailut 2022
IG: agilitynsmkilpailut