Osallistumisoikeus yksilökilpailuun

Osallistumaan on oikeutettu koirakko, joka täyttää vähintään yhden seuraavista tulosvaatimuksista:

  • Hallitseva yksilökilpailun Suomen mestari
  • Hallitseva yksilökilpailun piirinmestari nollatuloksella. Piirinmestaruuskilpailun pitää olla järjestetty viimeistään 31.7.
  • Koirakko on saavuttanut 1.8.–31.7. kolmosluokassa vähintään kahdeksan nollatulosta. Nollatuloksista neljä saa olla hyppyradalta. Kahdeksan nollatuloksen pitää sisältää vähintään joko yksi tuplanollatulos agiradalla1 tai kaksi tuplanollatulosta hyppyradoilta2. Nollatuloksia tulee olla vähintään kolmelta eri tuomarilta.
  • Perjantain SM-etkoissa tehty tuplanolla. Koirakko kilpailee SM-yksilökilpailussa samassa kokoluokassa, josta sai osallistumisoikeuden.

1 Tuplanolla agiradalla = Suomessa samalla paikkakunnalla, samana päivänä, koirakon peräkkäisissä kolmosluokan kilpailuissa tehdyt nollatulokset, joista vähintään toinen nolla tulee agilityradalta. Esimerkki: jos paikkakunnalla on kolme starttia, tuplanolla toteutuu, jos koirakko tekee nollatuloksen ensimmäisessä kilpailussa, on poissa toisesta kilpailusta ja tekee nollan kolmannessa kilpailussa (koiran peräkkäiset startit). Tuplanolla ei toteudu, jos kolmesta startista keskimmäisen tulos ei ole nolla.

2 Tuplanolla hyppyradoilta = Suomessa samalla paikkakunnalla, samana päivänä, koirakon peräkkäisissä kolmosluokan kilpailuissa tehdyt hyppyratojen nollatulokset.

Joukkuekilpailu

Joukkuekilpailu on tarkoitettu SAGI:n jäsenseuroille. Joukkueen koko on enintään 4 koirakkoa + 1 varakoirakko. Joukkueen koirilla tulee olla oikeus kilpailla kolmosluokassa.

Joukkueiden muodostamiselle on olemassa seuraavat vaihtoehdot:

  • Ensisijaisesti jäsenseura nimeää jäsenistään joukkueen.
  • Yhdistelmäjoukkue. Jos jäsenseuralla ei ole mahdollisuutta nimetä johonkin kokoluokkaan omaa joukkuetta, se voi muodostaa yhdistelmäjoukkueen yhden tai useamman jäsenseuran kanssa, jolla ei ole omaa joukkuetta kyseisessä kokoluokassa. Yhdessä kokoluokassa voi yhdestä jäsenseurasta olla koirakoita vain yhdessä joukkueessa (joko seuran oma tai yhdistelmäjoukkue).
  • Edustusoikeuden siirto. Kilpailulisenssin haltija voi lisenssiseuran kirjallisella luvalla edustaa toista SAGI:n jäsenseuraa. Edustussiirto on mahdollista rotujärjestön, rotuyhdistyksen tai rotukerhon joukkueeseen sen rotuisella koiralla, jota kyseinen yhdistys edustaa. Lisenssinhaltijan on oltava sen seuran jäsen, jonne hänen edustusoikeutensa siirretään joukkuekilpailun ajaksi.

Ohjaaja voi edustaa eri seuroja vain eri kokoluokissa. Samassa kokoluokassa ohjaaja voi olla vain yhdessä joukkueessa.

Kilpailuohje

SM-kilpailujen kilpailuohje vuodelle 2023 löytyy alta. Ohjetta on päivitetty 6.2. lisäyksellä siitä, että koirakon on kilpailtava kolmosluokassa sekä lajimuodossa agility että hyppy.