Virhe pisteidenlaskutavassa – yhteispisteet päivitetty sunnuntaiaamuna 21.5. ennen finaalien alkua

Maajoukkuekarsintojen pisteidenlaskutavassa on huomattu virhe. Kunkin radan ihanneaika tulisi pyöristää lähimpään sadasosasekuntiin, ei tasasekuntiin kuten aiemmin ja virheellisesti myös tänä vuonna tähän saakka on tehty. Kilpailuohjeeseen kirjattua muutosta ei siis ole otettu huomioon helmikuun tai tämän viikonlopun karsintojen pisteidenlaskussa.

Virhe huomattiin lauantai-iltana 20.5. Ihanneajat on nyt tarkistettu sääntöjen mukaisiksi ja tulokset laskettu oikein. Ihanneaikojen muokkaaminen aiheutti pisteissä ja sijoituksissa pieniä muutoksia. Näet tarkistetut ja myös virheellisesti lasketut tulokset täältä:

Kilpailuohjeessa lukee siis tämän vuoden osalta näin: ”Ihanneaika (IA) määritetään kolmen nopeimman suoritusajan (tn) keskiarvona, johon lisätään 5 sekuntia. Ihanneaika pyöristetään sadasosasekunnin tarkkuuteen.” Koko kilpailuohje löytyy täältä: https://agiarvokisat.com/…/maajoukkuekarsinnat-mj-kars…/

Aiemmin ohjeessa on lukenut näin: ”Ihanneaika pyöristetään ylöspäin seuraavaan täyteen sekuntiin.”

Pahoittelemme tilannetta kaikille kisaajille ja muille joihin tilanne vaikuttaa! Virhe huomattiin onneksi ajoissa ja pääsemme lähettämään maailmalle sääntöjen mukaisesti valitut maajoukkueet.

Jos haluat kysyä omista pisteistäsi olethan suoraan yhteydessä joko nyt kilpailupaikalla maajoukkueen joukkueenjohtajaan Ville Liukkaan tai kisojen jälkeen SAGIn kilpailutoimikuntaan kilpailu-tmk@agilityliitto.fi .

Sunnuntain finaalit käydään oikein laskettujen pisteiden mukaisesti käännetyssä järjestyksessä. Paljon onnea kaikille sunnuntain karsintafinaaleihin! 🤜🏽🤛🏽

Vastaava koetoimitsija

Riikka Karinen: riikka.karinen@agilityliitto.fi


Aikataulut

Kilpailu käydään yhdellä kentällä.


Lähtölistat

Lähtölistat löytyvät tästä kansiosta.

Perjantain lähtölista

Lauantain lähtölistaRatapiirrokset

Toisen osakilpailun ratapiirrokset julkaistaan kisaviikonlopun aikana tai jälkeen. Menneet maajoukkuekarsinnat -sivulta löydät ensimmäisen osakilpailun piirrokset.

Toinen osakilpailu

Perjantai 19.5. minien B-hyppyrata, Anders Virtanen:

Perjantai 19.5. medien B-hyppyrata, Anders Virtanen:

Perjantai 19.5. minien A-agilityrata, Anders Virtanen:

Perjantai 19.5. medien A-agilityrata, Anders Virtanen:

Perjantai 19.5. intermediate A-agilityrata, Esa Muotka:

Perjantai 19.5. maksien A-agilityrata, Esa Muotka:

Perjantai 19.5. intermediate B-hyppyrata, Esa Muotka:

Perjantai 19.5. maksien B-hyppyrata, Esa Muotka:


Pistetilanne ja osallistumisoikeus

Seuraa päivittyvää ranking-tilannetta osallistumisoikeutta ajatellen täällä: ranking . Toisen osakilpailun ranking katkeaa 17.4.2023.

Osallistumiskriteerit ja säännöt löytyvät kilpailuohjeesta tältä sivulta.

Tarkista tästä uutisesta, ketkä pärjäsivät ensimmäisessä osakilpailussa parhaiten.


Kilpailukirje

Kisaviikolla julkaistu kilpailukirje löytyy täältä.Kilpailupaikka

Maajoukkuekarsintojen molemmat osakilpailut käydään Vantaalla Ojanko Areenalla.


Sosiaalinen media

Toisen osakilpailun Facebook-tapahtuma löytyy täältä.

Lisäksi kisoja seurataan Agilityliiton somessa: Facebook / Instagram.

Kilpailut löytyvät myös Vantaan tapahtumakalenterista.


Tietoa luokista I (FCI Intermediate) ja L (Large)

Ranking

FCI Intermediate -luokan kokorajoja mukailevan rankingin käyttönotto viivästyy niin, että sitä ei saada valmiiksi karsintoja varten. Tänä vuonna pikkumaksien osalta maajoukkuekarsinnoissa käytetään siis edelleen kansallisten pikkumaksien rankingia, josta karsintojen I-luokkaan pääsevät 43-48cm korkeat koirat.

Koiran rankingpisteet karsintoihin pääsyä varten lasketaan siitä kokoluokasta, jossa koira korkeutensa perusteella kilpailee maajoukkuekarsinnoissa.

Lue lisää uudesta kansainvälisestä FCI Intermediate -luokasta ja siihen liittyvistä mittauksista täällä.

FCI Intermediate luokkaan ilmoitettujen koirien mittaustodistukset tulee lähettää 6.2.2023 mennessä oheisella lomakkeella

Kilpailuoikeus

Koira, jolla on vähintään kolme (3) mitattua tulosta intermediate-kokoluokassa (I) maajoukkuekarsintaan mennessä saa oikeuden kilpailla maajoukkuekarsinnassa.

Mikäli koira on rajatapaus (kansallisessa tai FCI-kokoluokassa) koira mitataan D.10-säännöstön mukaisesti niin monta kertaa, että sillä on kolme mittaustulosta kolmelta eri tuomarilta samaan kokoluokkaan.

Jos koiralla on ennen vuotta 2021 mittaustuloksia vain kolme ja niistä yksi on maksi-kokoluokan mittaustulos tulee koirakon saada vähintään yksi mittaustulos intermerdiate-kokoluokasta (I).

Esimerkki
Koirakko on mitattu mittaustilaisuudessa 12.12.2017 seuraavasti:

  • Mittaus 1: 49 – 50 cm -> L
  • Mittaus 2: 46 – 47 cm -> SL eli FCI-kokoluokka I
  • Mittaus 3: 46 – 47 cm -> SL eli FCI-kokoluokka I

Esimerkkitapauksessa koiralta puuttuu kolmas mittaustulos intermediate- kokoluokasta. Koiralle tulee näin ollen saada kolmas mittaustulos intermediate-kokoluokasta tai koirakko kilpailee maksi-kokoluokassa.  

Koirakko voi käydä mittauttamassa ennen maajoukkuekarsintaa lisämittaukset mutta karsintaan varataan noin kymmenelle koirakolle mahdollisuus mittaamiseen jos tuloksissa on epäselvyyttä.