Tuomariesittely: Sari Mikkilä

Hei kaikille! Olen Sari Mikkilä ja aloitin agilityharrastuksen vuonna 1993 shetlanninlammaskoirieni kanssa, josta lähtien olen kilpaillut aktiivisesti. Valmistuin tuomariksi 2008 ja olen vuosien saatossa arvostelut ympäri Suomea ja useissa maissa ulkomailla. Tällä hetkellä minulla on kotona kaksi shelttiä ja nuori bordercollie.

Olen kilpaillut lähes vuosittain SM-kisoissa ja karsinnoissa. Mieleenpainuvimpia kokemuksia ovat aina olleet finaalit. Viime vuonna Sumun kanssa lähdimme SM-finaaliin sijalta seitsemän, pieni lipsahdus kuitenkin toi yhden virheen, mutta finaalifiilis on aina uskomattoman ainutlaatuinen. Myös EO-paikka 2017 ja kilpaileminen Italiassa oli kokemuksena hieno.

Millaisia suorituksia oletat näkeväsi tuomarin silmin tulevissa SM-kisoissa?

Ratasuunnittelussa pyrin profiililtaan vauhdikkaisiin, virtaaviin linjoihin ja useita ohjausvaihtoehtoja sisältäviin ratoihin, joissa vaaditaan myös radanlukutaitoa ja teknistä osaamista. Odotan näkeväni Suomen parhailta koirakoilta upeita suorituksia, luottamusta koiriinsa ja parhaansa yrittämistä. Suorituksia, joista näkyy agilityn yhteistyö ja ilo parhaimmillaan.

On kunnia saada olla mukana ja arvostella SM-kisoissa 2019. Toivon kaikille osallistujille parasta onnea ja hienoa kilpailua, nauttikaa tunnelmasta ja radoista yhdessä parhaan ystävänne kanssa.