Osallistumiskriteerit agilityn SM 2019-kilpailuihin

Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi ja hänen on oltava Suomen kansalainen. Ohjaaja edustaa sitä yhdistystä, jonka kilpailulisenssillä hän kilpailee. Kilpailulisenssinhaltijan tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä.

Osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin. Kiimassa olevan nartun tulee käyttää juoksusuojaa kilpailupaikalla ja sen talutushihnaan tulee sitoa punainen nauha merkiksi juoksuajasta. Juoksusuoja poistetaan kilpailusuorituksen ajaksi. Kiimassa oleva narttu kilpailee kuitenkin normaalisti kisanumeronsa osoittamalla paikalla lähtöjärjestyksessä.

Yksilökilpailu

Tulosvaatimukset ovat koirakkokohtaiset. Koirakon (ohjaaja ja koira) tulee täyttää jokin seuraavista kriteereistä:

  • Vuoden 2018 suomenmestari tai hallitseva piirinmestari 2018 tai 2019  nollatuloksella. (Piirinmestaruuskilpailu pitää olla järjestetty SAGIn voimassaolevilla säännöillä ja ohjeilla.)
  • Koirakon tulee olla saavuttanut 5.6.2018–31.7.2019 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään kahdeksan (8) nollatulosta. Nollatuloksista neljä (4) saa olla hyppyradalta. Tuloksista vähintään yhden (1) pitää olla tuplanollatulos (agi+hyppy tai agi+agi). Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta. Koirakon täytyy kerätä tulokset siitä säkäluokasta, missä SM-kilpailuissa kilpailee.

Kaikilla osallistuvilla koirilla pitää olla SAGIn mittaustilaisuudessa vahvistettu mittaustodistus tai mitattu FCI:n arvokilpailussa (EO, JEO tai AWC).

Joukkuekilpailu

Joukkuekilpailuun osallistuvien koirien tulee omata kilpailuoikeus 3-luokkaan. Joukkue muodostuu 3-5 koirakosta, joista korkeintaan 4 koirakkoa suorittaa yhden radan. Ns. varakoirakko voi olla eri koirakko hyppy- ja agilityradalla. Karsintaratana toimii hyppyrata ja finaali käydään agilityradalla. Saman joukkueen koirakot juoksevat suoritusosuutensa peräkkäin. Sekä hyppy- että agilityradalta lasketaan kolmen parhaan koiran tulokset yhteen, jolloin yhteistulos ratkaisee joukkue Suomenmestaruuden.

Edustusoikeuden joukkuekilpailussa voi jatkossa siirtää oman lisenssiseuran lisäksi rotuyhdistykseen (tai rotua harrastavaan yhdistykseen), mikäli koira kuuluu ko. rotuun. Seurat, jotka eivät saa omaa joukkuetta joukkuekilpailuun, voivat yhdessä koota ns. yhdistelmäjoukkueen kyseisten seurojen lisenssillä kilpailevista koirakoista.

Kysymyksiä & vastauksia:

Saako SM-kilpailuiden yksilökilpailussa XS- tai SL-luokassa kisaava osallistua S- tai L-luokassa joukkueeseen?
– Kyllä saa.

Saako joukkuekilpailuissa kilpailla sama ohjaaja useammalla koiralla?
– Kyllä saa. Yksi ohjaaja voi kilpailla samassa joukkueessa useammalla koiralla.  Toki suoritusvuorot ovat silloin lähekkäin.

Joukkueessamme on vain kolme koirakkoa, voimmeko osallistua SM-joukkuekilpailuun?
– Kyllä voitte, silloin jokainen suorituksenne lasketaan yhteistuloksiin.

Seuramme sai vain yhteen säkäluokkaan täyden joukkueen ja toiseen säkäuokkaan jäi ainoastaan kaksi koirakkoa. Voivatko he muodostaa joukkueen toisen seuran kanssa?
– Kyllä voivat, mutta nämä saman säkäluokan koirakot eivät voi jakaantua kahteen eriin yhteisjoukkueeseen.