Anne Viitanen

Hei

Olen kohta ”alemman keski-iän” saavuttamassa oleva nainen ja asustelen maaseudulla Sastamalassa miehen ja muutaman koiran sekä kissan kanssa. 

Agilityharrastukseni aloitin vuonna 2001 pitkäkarvaisella mäyräkoiralla (Buddyllä). Nykyään kisaan maxi 3lk:ssa bordercollie Yazolla.  Koiraklaaniin kuuluu myös Yazon veli Kiljuu, näiden äiti Kidy. Tulevaisuudessa kisaradoilla nähdään myös bordercollie Onya, (nyt 1lk) ja parssonrusselinterrieri Sima.

Agilitytuomariksi päädyin hakemaan, koska halusin päästä katsomaan lajia myös toisenlaisesta näkökulmasta sekä oppia itse lajista enemmän. Tuomarina olen toiminut vuodesta 2008 saakka. 

Vuonna 2012 minut valittiin SM-tuomariksi Jyväskylään, jonka jälkeen olen useampaan otteeseen toiminut avustavana tuomarina mm. EO-karsinnoissa, SM:ssä sekä MM-karsinnoissa. Vuonna 2016 sain kunnian tuomaroida myös MM-karsinnat Turussa. Ulkomaan tuomarointeja on kertynyt muutamia ja olen saanut sitä kautta nauttia myös erilaisista kulttuureista.

Vuonna 2013 ja 2016 olen ollut mukana kouluttamassa uusia tuomareita

Kisaviikonlopulta odotan hyviä suorituksia, itsensä ylityksiä, rehtiä kilpailua sekä iloista yhteenkuuluvuutta kaikilta kilpailijoilta! Mottoni onkin, että agilityn ei tarvitse joka kerta olla helppoa mutta hauskaa pitää AINA olla☺

Nähdään toukokuussa……

Anne Viitanen

Laura Mättö

Olen harrastanut agilitya vuodesta 1997. Aloitin lajin teini-ikäisenä papillon Millan kanssa ja hurahdin lajiin täysin. Millan jälkeen olen kilpaillut kolmosluokassa shelttien (Netta ja Muffy) kanssa. Tämän hetken kisakoirana on kohta 8 vuotias Loitsu-sheltti. Agilityn parissa olen toiminut monessa tehtävässä kouluttajasta, koetoimitsijan kautta aina seuran puheenjohtajuuteen saakka. Olen ollut järjestämässä myös useampia agilityn arvokisoja.

Kun Netalla ja Muffylla ikä alkoi painaa, halusin uusia haasteita lajin parissa joten hain tuomarikurssille. Tuomarioikeudet minulla on ollut syksystä 2017 saakka. Tuomarina haluan suunnitella ratoja, jotka ovat turvallisia, niistä löytyy tasoluokkaan sopivasti haastetta ja ne ovat vauhdikkaita. Kisapaikalla haluan luoda hyvää fiilistä ja rentoa ilmapiiriä, jotta sekä kisaajilla, toimihenkilöillä että tuomarilla on kisoissa mukavaa.

Hienoa päästä tuomaroimaan JSP-SM kilpailuihin toukokuussa 2020!

Terveisin LAURA